Küldetésünk és jövőképünk

Küldetésünk

A CashFlow Mágnes Közösség, mely részben a PÉNZMÁGNES Alapítvány önkénteseiből tevődik össze, küldetése a XXI. század kihívásainak megfelelő pénzügyi tudásfejlesztő gyakorlati oktatási anyag létrehozása, folyamatos fejlesztése, és ezen tananyag minősített oktatókon keresztüli eljuttattatása a gyermekekhez, azaz a felnövő generációk széles tömegeihez.

Fontos célja a Közösségnek, hogy a tudásanyagot, valamint a játékos keretrendszert széles körben juttassa el a fiatalok számára. Éppen ezért a korábbi évektől eltérően a 2020-as évtől nem táboroztatás, hanem tábori elemként való megjelenésen keresztül viszik ezt véghez a nagyobb tömeg elérése érdekében.

Mindezt azért tesszük, mert jövőképünk, hogy a XXI. század közepére olyan generáció a gazdaságunk "hajtómotorja" (akkori középkorúak, 35-45 évesek), mely minden tagja kapott olyan gyakorlati pénzügyi alapoktatást, melyet alkalmazni tud a mindennapokban.

Olyan vállalatot építünk, mely biztosítja, hogy a tudásanyag könnyen elérhető legyen a következő generációk számára is, annak érdekében, hogy az évszázad második felére az új szemléletű pénzügyi gondolkodásmód legyen az elterjedt, ezzel létrehozva stabil alapokon és gondolkodásmódon működő – változásokat megfelelően kezelő - gazdaságot.